Прогнозата става все по-трудна, защото политическият процес предполага сложни избори. В

...
Прогнозата става все по-трудна, защото политическият процес предполага сложни избори. В
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Масовото съзнание понякога търси нетрадиционни и екзотични опции

" Прогнозата става все по-трудна, тъй като политическият развой допуска комплицирани избори. В обстановки, в които няма забележими отговори, нормално се получават и изненадващи развития. Масовото схващане търси от време на време нетрадиционни, от време на време екзотични варианти ". Това коментира в началото на изборния ден Първан Симеонов, изпълнителен шеф на " Галъп интернешънъл болкан ". Агенцията е сътрудник на БНР за изборите 2 в 1.

Стотици хиляди българи вземат решение в последния миг за кого да гласуват и това се случва дни преди изборите. Мнозина вземат решението в последните часове, означи политологът в предаването " Преди всички ". " Обикновено по този начин се гласоподава, когато изборът не е доста огромен, когато се търсят нетрадиционни варианти или съмнението е много съществено ".

Ако и през днешния ден има престореност пред екзитпола, това би било обезпокоителен признак, уточни той, като направи паралел с последните локални избори. Симеонов прикани гласоподавателите да се отзовават и да попълнят късата анкетна карта, която е анонимна. На всеки два часа " Галъп " ще оповестява информация за интензивността. Изборите 2 в 1 може да изискват и по-дълго преброяване, предизвести Симеонов.

Инфо: БНР

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР